Wat is astrologie?

Wat is astrologie?

Om de vraag ‘Wat is astrologie’ te beantwoorden nemen we je graag een klein stukje mee terug in de geschiedenis van de astrologie. Astrologie is namelijk een vakgebied dat al eeuwenlang wordt gebruikt om inzicht te krijgen in het leven. Daarnaast is het een middel om spirituele zin te geven aan het leven. De mens is al eeuwenlang op zoek naar de betekenis van het leven en stelt zichzelf daarbij vragen als:

 • Wie ben ik?
 • Waarom ben ik op aarde?
 • Waarom heb ik bepaalde ervaringen? 

Antwoord op je vragen

Om de samenhang in het leven te ontdekken en de antwoorden te vinden op al deze vragen begon de mens eeuwen geleden de nachtelijke sterrenhemel te observeren. Men ontdekte dat bepaalde gebeurtenissen op aarde samenhingen met dat wat zichtbaar was aan de hemel. Door deze observaties en ervaringen is de astrologie als ervaringsleer ontstaan: een weten van binnenuit. Ervaringen die getoetst kunnen worden aan onze eigen feiten. 

Astrologie geeft antwoord op wie jij bent en waarom jij op aarde bent. Daarnaast is astrologie geschikt om de samenhang tussen kosmos, aarde en mens te onderzoeken en te begrijpen. Binnen de astrologie wordt er uitgegaan van het principe ‘Zo boven, zo beneden’: de kosmos en het leven op aarde is met elkaar verbonden. 

Astrologie is zowel een kunst als een kunde. Het is een middel om tot kennis, begrip en zingeving van jezelf te komen.

De symbolen van de astrologie

Wat is astrologieAstrologie creëert meer kennis, begrip en zingeving voor jezelf. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een symbolentaal. De symbolen van de astrologie weerspiegelen en symboliseren de energieën in jou en de wereld om je heen.

De symbolentaal van de astrologie is gebaseerd op twaalf universele energieën van de dierenriem. Deze zien we terug in de dierenriemtekens, de planeten en de huizen van de horoscoop. En de symbolen werken in de diepte: ze raken je in je onbewuste kern, die je daardoor van binnenuit leert kennen. 

Door de symbolentaal van een horoscoop te bestuderen krijg je meer inzicht in: 

 • Het proces van je ziel
  Het proces van je ziel toont je wat je ziel hier komt ervaren en wat de kwaliteiten zijn van jouw ziel. Daarnaast geeft de horoscoop je meer inzicht in het zielsproces.
 • De onbewuste laag 
  De horoscoop toont niet alleen je patronen en angsten. Maar ook thema’s die werken vanuit je onbewuste.
 • De persoonlijkheidslaag
  Op de persoonlijkheidslaag laat de horoscoop zien wat je karakteraanleg is. En welke mogelijkheden en moeilijkheden je tijdens dit leven zult tegenkomen. Daarnaast geeft een horoscoop je inzicht in de relatie met je omgeving: je partner, je familie, je werk en werkomstandigheden. 

Wat is een horoscoop?

Het woord ‘horoscoop’ is afgeleid van het Griekse woord ‘horoskopos’ en betekent ‘het uur dat gezien wordt’.  Aan de hand van je geboortetijd, geboorteplaats en geboortedatum wordt je persoonlijke horoscoop berekend.  Kom meer te weten over de horoscoop via onderstaande button. 

Anderen lazen ook

Opleiding Astrologie Online

Opleiding AstrologieOnline Opleiding Astrologie Hieronder staan alle opleidingsjaren van de Opleiding Astrologie die je online kunt volgen. Als je klikt op het betreffende opleidingsjaar, dan

Lees verder »

Sterrenbeeld Kreeft

Sterrenbeeld Kreeft Kenmerken Kreeft Het sterrenbeeld Kreeft is sterk op de emotionele binding met de buitenwereld gericht. Door deze emotionaliteit in de buitenwereld tot uitdrukking

Lees verder »

Sterrenbeeld Tweelingen

Sterrenbeeld Tweelingen Kenmerken Tweelingen Het teken Tweelingen is sterk gericht op communicatie en uitwisseling. Het leggen van contacten met de medemens is een noodzakelijk gevolg

Lees verder »