Wat is astrologie?

Wat is astrologie?

Om de vraag ‘Wat is astrologie’ te beantwoorden nemen we je graag een klein stukje mee terug in de geschiedenis van de astrologie. Astrologie is namelijk een vakgebied dat al eeuwenlang wordt gebruikt om inzicht te krijgen in het leven. Daarnaast is het een middel om spirituele zin te geven aan het leven. De mens is al eeuwenlang op zoek naar de betekenis van het leven en stelt zichzelf daarbij vragen als:

 • Wie ben ik?
 • Waarom ben ik op aarde?
 • Waarom heb ik bepaalde ervaringen? 

Antwoord op je vragen

Om de samenhang in het leven te ontdekken en de antwoorden te vinden op al deze vragen begon de mens eeuwen geleden de nachtelijke sterrenhemel te observeren. Men ontdekte dat bepaalde gebeurtenissen op aarde samenhingen met dat wat zichtbaar was aan de hemel. Door deze observaties en ervaringen is de astrologie als ervaringsleer ontstaan: een weten van binnenuit. Ervaringen die getoetst kunnen worden aan onze eigen feiten. 

Astrologie geeft antwoord op wie jij bent en waarom jij op aarde bent. Daarnaast is astrologie geschikt om de samenhang tussen kosmos, aarde en mens te onderzoeken en te begrijpen. Binnen de astrologie wordt er uitgegaan van het principe ‘Zo boven, zo beneden’: de kosmos en het leven op aarde is met elkaar verbonden. 

Astrologie is zowel een kunst als een kunde. Het is een middel om tot kennis, begrip en zingeving van jezelf te komen.

De symbolen van de astrologie

Wat is astrologieAstrologie creëert meer kennis, begrip en zingeving voor jezelf. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een symbolentaal. De symbolen van de astrologie weerspiegelen en symboliseren de energieën in jou en de wereld om je heen.

De symbolentaal van de astrologie is gebaseerd op twaalf universele energieën van de dierenriem. Deze zien we terug in de dierenriemtekens, de planeten en de huizen van de horoscoop. En de symbolen werken in de diepte: ze raken je in je onbewuste kern, die je daardoor van binnenuit leert kennen. 

Door de symbolentaal van een horoscoop te bestuderen krijg je meer inzicht in: 

 • Het proces van je ziel
  Het proces van je ziel toont je wat je ziel hier komt ervaren en wat de kwaliteiten zijn van jouw ziel. Daarnaast geeft de horoscoop je meer inzicht in het zielsproces.
 • De onbewuste laag 
  De horoscoop toont niet alleen je patronen en angsten. Maar ook thema’s die werken vanuit je onbewuste.
 • De persoonlijkheidslaag
  Op de persoonlijkheidslaag laat de horoscoop zien wat je karakteraanleg is. En welke mogelijkheden en moeilijkheden je tijdens dit leven zult tegenkomen. Daarnaast geeft een horoscoop je inzicht in de relatie met je omgeving: je partner, je familie, je werk en werkomstandigheden. 

Wat is een horoscoop?

Het woord ‘horoscoop’ is afgeleid van het Griekse woord ‘horoskopos’ en betekent ‘het uur dat gezien wordt’.  Aan de hand van je geboortetijd, geboorteplaats en geboortedatum wordt je persoonlijke horoscoop berekend.  Kom meer te weten over de horoscoop via onderstaande button. 

Over de auteur

Peter Saarloos
Peter Saarloos

Ik ben Peter Saarloos en ben geboren op 26 juli 1964 in Rijswijk (Z-H) en verzorg momenteel de opleiding astrologie in Zoetermeer.

Vanaf 2000 geef ik jaarlijks onder de naam van Uitgeverij Hajefa de astrologische agenda uit. Het assortiment van de uitgeverij is inmiddels uitgegroeid tot de maankalender en –agenda, en diverse spirituele en astrologieboeken.

Gratis toegang tot workshop Proces van de ziel

Meld je nu aan voor de Ishtar-nieuwsbrief en je krijgt gratis toegang tot de workshop Proces van de ziel t.w.v. € 19,50.

Anderen lazen ook

Eric Meyers

Eric Meyers Astrology of Awakening The Progressed Moon by Declination In mei komt Eric Meyers, een Amerikaans spiritueel astroloog naar

Lees verder »

Cursus astrologie

Cursus astrologie Ontdek de wereld van astrologie: gratis online cursus astrologie Wil je de geheimen van de spirituele astrologie ontdekken?

Lees verder »