Sterrenbeeld Weegschaal

Kenmerken Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal is sterk gericht op een harmonieuze omgang met de sociale omgeving. Het is het zevende teken waarmee het tweede deel van de dierenriemtekens begint. Waren de eerste zes tekens gericht op ontwikkeling van de persoonlijkheid zelf. Vanaf het teken Weegschaal wordt de aandacht gericht op de ander en de omgeving. Weegschaal is zo sterk op harmonie gericht dat aanpassing aan de omgeving van essentieel belang is. Het is een bevestiging om er bij te horen. Hiervoor moeten vaak compromissen worden gesloten en zal Weegschaal met tact opereren. Het gevaar bestaat  dat de Weegschaal zichzelf vergeet en niet meer voor zichzelf opkomt. Communicatie en uitwisseling zijn belangrijke behoeften.

Kijk hier wat het betekent als jouw zon, maan of ascendant in Weegschaal staat:

Kenmerken van het sterrenbeeld Weegschaal zijn: gericht op de buitenwereld, diplomatiek, op harmonie gericht, objectief, toegefelijk, besluiteloos, tactisch, verstandig en verstandelijk, zachtaardig, hoffelijk, conflicten vermijden, lieve vrede bewaren, twijfel, geen keuze kunnen maken

 

Leerproces Weegschaal

Voor Weegschaal is het leerproces onder andere hoe je relateert, hoe je verbindingen aangaat met anderen.

Maar er is meer. Kijk in onderstaande video wat het leerproces is dat jij als Weegschaal mag aangaan als je sterrenbeeld Weegschaal is of als je Saturnus of Cheiron of Pluto hierin hebt staan.

Spiritueel doel Weegschaal

Het spirituele doel van het sterrenbeeld Weegschaal is verbinden en relateren met jezelf, de balans vinden tussen jezelf (het tegenoverliggende sterrenbeeld Ram) en de ander.

Maar er is meer. Kijk in onderstaande video wat het spirituele doel is van jou als Weegschaal of als je jouw maansknoop of Zwarte Maan hierin hebt staan.

Meer weten over jouw sterrenbeeld of horoscoop?

Weet je helemaal niet of jij wel planeten in Weegschaal hebt staan, maar hebben de video’s jouw nieuwsgierigheid gewekt? Dan is de gratis eendaagse kennismakingscursus Spirituele Astrologie iets voor jou!