Sterrenbeeld Steenbok

Kenmerken Steenbok

Steenbok is heel sterk op verantwoordelijkheid gericht. In de voorgaande tekens heeft de mens zich kunnen ontwikkelen, zowel innerlijk als in de maatschappij. In het teken Steenbok wordt hiervoor de verantwoordelijkheid gedragen. Steenbok is het teken van leiderschap en dan moet je consequent zijn en je behoudend opstellen. Hierdoor kan Steenbok ambitieus zijn en soms eenzaam aan de top staan en alles in eigen hand willen houden. Als je alles zelf doet dan kun je niet verantwoordelijk worden gesteld voor de fouten van anderen. Orde, gezag, structuur en regelmaat behoren tot Steenbok zodat deze zekerheid verkrijgt om zijn verantwoordelijkheid te kunnen dragen.

Kijk hier wat het betekent als jouw zon, maan of ascendant in Steenbok staat:

Kenmerken van het sterrenbeeld Steenbok zijn:  ordelijk, disciplinair, regelmaat, gezagdragend, ernstig, zwaarmoedig, star, gesloten, volhardend, bescheiden, stabiel, mensenschuw, doelgericht, pessimistisch, alleenheerschappij, formeel, ouwelijk

 

Leerproces Steenbok

Voor Steenbok is het leerproces in dit leven hier op aarde: hoe hou jij je staande in deze wereld en de maatschappij.

Maar er is meer. Kijk in onderstaande video wat het leerproces is dat jij als Steenbok mag aangaan als je sterrenbeeld Steenbok is of als je Saturnus of Cheiron of Pluto hierin hebt staan.

Spiritueel doel Steenbok

Het spirituele doel van het sterrenbeeld Steenbok is: je eigen autoriteit en gezag accepteren.

Maar er is meer. Kijk in onderstaande video wat het spirituele doel van jou als Boogschutter of als je jouw maansknoop of Zwarte Maan hierin hebt staan.

Meer weten over jouw sterrenbeeld of horoscoop?

Weet je helemaal niet of jij wel planeten in Steenbok hebt staan, maar hebben de video’s jouw nieuwsgierigheid gewekt? Dan is de gratis eendaagse kennismakingscursus Spirituele Astrologie iets voor jou!