Sterrenbeeld Schorpioen

Kenmerken Schorpioen

Schorpioen is het teken dat sterk gericht is op emotionele betrokkenheid in relaties. De wereld zal vaak vanuit een emotionele behoefte benaderd worden. Schorpioen heeft de neiging om tot het uiterste te gaan en enorme emotionele risico’s te nemen om het gevoel te krijgen dat iets tot in het diepste wezen doorgrond is. Hierdoor heeft Schorpioen de behoefte om alles wat verborgen is te doorgronden en naar boven te halen. Dit gaat echter gepaard met zeer grote vastberadenheid en intensiteit, maar maakt Schorpioen ook zeer kwetsbaar. Als die kwetsbaarheid te bedreigend wordt, dan kan Schorpioen steken onder water geven of zich in zijn schulp terugtrekken en zal zijn emoties opkroppen of verbergen.

Kijk hier wat het betekent als jouw zon, maan of ascendant in Schorpioen staat:

Kenmerken van het sterrenbeeld Schorpioen zijn: grondig, diepgang, gesloten, verborgen emoties, ongenuanceerd, broeierig, machtsstrijd, dood en wedergeboorte, sterke wil, intensiteit, wantrouwend, mysterieus, diepgaand onderzoeken, principieel en consequent, emoties opkroppen   

 

Leerproces Schorpioen

Voor Schorpioen is het leerproces in dit leven hier op aarde: met dieperliggende gevoelens en emoties en ook met angst en onzekerheid om te gaan.

Maar er is meer. Kijk in onderstaande video wat het leerproces is dat jij als Schorpioen mag aangaan als je sterrenbeeld Schorpioen is of als je Saturnus, Cheiron of Pluto hierin hebt staan.

Spiritueel doel Schorpioen

Het spirituele doel van het sterrenbeeld Schorpioen is: werkelijk en diepgaand contact en verbinding maken met jezelf en anderen.

Maar er is meer. Kijk in onderstaande video wat het spirituele doel van jou als Schorpioen of als je jouw maansknoop of Zwarte Maan hierin hebt staan.

Meer weten over jouw sterrenbeeld of horoscoop?

Weet je helemaal niet of jij wel planeten in Schorpioen hebt staan, maar hebben de video’s jouw nieuwsgierigheid gewekt? Dan is de gratis eendaagse kennismakingscursus Spirituele Astrologie iets voor jou!