Sterrenbeeld Ram

Kenmerken Ram

Het teken Ram is het eerste teken van de dierenriem en zijn sfeer is analoog aan iets nieuws starten of het begin van iets. Er wordt gestart vanuit een enthousiast en spontaan idee waarbij niet altijd gerealiseerd wordt wat de gevolgen kunnen zijn. Snel handelen en later pas nadenken zijn onder andere kenmerken van het sterrenbeeld Ram. Niet dat Ram dit bewust doet maar door zijn ongeduld kan Ram makkelijk tegen heilige huisjes aantrappen. Het Ramprincipe is het pure overlevings- en bestaanrechtprincipe van het individu en houdt daardoor vaak minder rekening met anderen.

Kijk hier wat het betekent als jouw zon, maan of ascendant in Ram staat:

Kenmerken van Ram zijn: iets nieuws starten, initiatief nemen, assertief, actief, spontaan, direct, moedig, onafhankelijk, competetief, ongeduldig, egocentrisch, van alles starten en niet afmaken, overhaastig en soms roekeloos

Leerproces Ram

Heb je Saturnus of Cheiron in Ram staan, dan ben je mogelijk geremd in je daadkracht, in initiatief nemen of in jezelf zijn. Je leerproces heeft dan alles te maken met bestaansrecht voor jezelf creëren: Ik mag er zijn. 

Maar er is meer. Kijk in onderstaande video wat het leerproces is dat jij als Ram mag aangaan als je sterrenbeeld Ram is of als je Saturnus of Cheiron hierin hebt staan.

Spiritueel doel Ram

Het spirituele doel van het sterrenbeeld Ram is: ik heb bestaansrecht, ik mag er zijn, een gezonde balans tussen jezelf en de ander.

Maar er is meer. Kijk in onderstaande video wat het spirituele doel van jou als Ram  of als je jouw maansknoop of Zwarte Maan hierin hebt staan.

Meer weten over jouw sterrenbeeld of horoscoop?

Weet je helemaal niet of jij wel planeten in Ram hebt staan, maar hebben de video’s jouw nieuwsgierigheid gewekt? Dan is de gratis eendaagse kennismakingscursus Spirituele Astrologie iets voor jou!